Wetgeving

Het tinten van autoruiten is toegestaan mits er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Deze voorwaarden zijn te vinden in de wetgeving ‘regeling voertuigen 2009’. Ook kunt u meer informatie lezen over het blinderen van autoruiten op de site van het openbaar ministerie.

Vanuit de verkeersveiligheid is het niet toegestaan om de zijruiten aan de voorkant te blinderen omdat de bestuurder nauwelijks zichtbaar is en er geen oogcontact mogelijk is met andere weggebruikers. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg.

Keurmerkcertificaat

De politie controleert regelmatig auto’s met getinte ruiten. Zij hebben daarvoor een apparaat dat de lichtdoorlatendheid van autoruiten meet. De lichtdoorlatendheid van de voorruit en van de voorste zijruiten moeten minimaal 55% zijn.

Als u uw voorruit en voorste zijruiten laat tinten door CD Design Glasfolie, bent u ervan verzekerd dat het voldoet aan de wettelijke normen. Wij meten na installatie van de folie opnieuw de ramen. U ontvangt van ons een officieel certificaat waaruit blijkt dat de glasfolie aan de normen voldoet en waar de metingen op staan. Dit kunt u overhandigen aan de politie.

 

Informatie op het keurmerkcertificaat:

  • datum
  • automerk
  • kenteken of meldcode
  • metingresultaat voorruit
  • metingresultaat zijruiten
  • bedrijfsgegevens CD Design

Keurmerk 

De Politie en KLPD hanteert de metingen volgens de lijst van de aanwijzing lichtdoorlatendheid (2009A025), dit officieel document van het openbaar ministerie kunt u ook bij ons opvragen.